Dania z wieprzowiną:

Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie z boczniakami, z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi z cukinią

Żeberka z cząbrem i słodką papryką wędzoną

Placki ziemniaczane z gulaszem i surówką z pora

Kotlet schabowy z młodą kapustą

Pieczeń z karczku z czosnkiem i majerankiem

Gęsta i sycąca fasolka po bretońsku

Bogaty w składniki bigos o wyjątkowym aromacie

Pieczone gołąbki w sosie pomidorowym

Bitki ze schabu z gnocchi i buraczkami

Polędwiczka wieprzowa w sosie szpinakowo-kurkowym

Dania z drobiem:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową, sosem kaparowym i pieczonymi batatami

Placki ziemniaczane z kurczakiem w kremowym sosie

Roladki drobiowe z brokułami i serem feta z puree z batatów i sosem bazyliowym

Kurczak w czosnkowej glazurze z pieczonymi ziemniaczkami i surówką colesław

Kotlet de volaiile z masłem pietruszkowym i zestawem surówek

Pieczone drobiowe szaszłyki w jogurtowej marynacie z piklowaną marchewką

Kurczak słodko-kwaśny z surówką z białej kapusty

Zielone curry z kurczakiem

Sałatka Caesar z grillowanym kurczakiem, boczkiem i wyśmienitym sosem

Zapiekane filety z kurczaka w sosie paprykowym z ogórkami chili i smażonym ryżem

Domowe tortilla wraps z pieczonym kurczakiem i sosem czosnkowo-chrzanowym

Dania z cielęciną:

Gulasz z cielęciny z kurkami i szałwią

Dania z wołowiną:

Rumsztyk wołowy z duszoną cebulą, zapiekanką ziemniaczaną i rzodkiewkami

Dania z dziczyzną:

Gulasz z jelenia z rydzami, knedlem chlebowym i surówką z kiszonej kapusty

Dania rybne:

Pieczony łosoś z zieloną soczewicą i salsą paprykową

Pieczony dorsz z grzybami i kładzionymi kluseczkami

Pieczony dorsz w sezamowej marynacie z fit frytkami i dipem czosnkowo-miętowym

Pieczony dorsz w sosie porowym z czerwoną soczewicą

Dania wegetariańskie:

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczone cukinie i bakłażany wypełnione ciecierzycą w pomidorach

Pieczone bezmięsne sajgonki w cieście filo z domowym sosem chili słodko-kwaśnym

Pierogi:

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi ruskie

Pierogi z bobem, wędzonym boczkiem, pesto z liści młodej marchewki i domowym twarożkiem

Pierogi z prawdziwkami, tłuczonymi ziemniakami i białą kiełbasą w sosie chrzanowym

Pierogi z kaczką, wiejską kaszą jęczmienną, szpinakiem i porem w sosie żurawinowym

Pierogi z borowikami ceglastoporymi, jajkami i zasmażaną kiszoną kapustą w sosie pietruszkowym

Makarony:

Pappardelle w sosie śmietanowym z maślakami i jajem w koszulce

Spaghetti z drobiowymi klopsikami i bobem w sosie carbonara

Spaghetti z sosem (niebolognese) z mozarellą i pieczonym czosnkiem

Penne w sosie szpinakowym z limonką i grillowanymi szparagami

Pizza:

Domowa pizza z sezonowymi dodatkami

Ramen:

Domowy ramen z pieczoną karkówką, boczniakami i marynowanym jajem