Dania z wieprzowiną:
* Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie z boczniakami, z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi z cukinią
* Żeberka z cząbrem i słodką papryką wędzoną
* Placki ziemniaczane z gulaszem i surówką z pora
* Kotlet schabowy z młodą kapustą
* Pieczeń z karczku z czosnkiem i majerankiem
* Gęsta i sycąca fasolka po bretońsku
* Bogaty w składniki bigos o wyjątkowym aromacie
* Pieczone gołąbki w sosie pomidorowym
* Bitki ze schabu z gnocchi i buraczkami
* Polędwiczka wieprzowa w sosie szpinakowo-kurkowym
Dania z drobiem:
* Roladki drobiowe z fasolką szparagową, sosem kaparowym i pieczonymi batatami
* Placki ziemniaczane z kurczakiem w kremowym sosie
* Roladki drobiowe z brokułami i serem feta z puree z batatów i sosem bazyliowym
* Kurczak w czosnkowej glazurze z pieczonymi ziemniaczkami i surówką colesław
* Kotlet de volaiile z masłem pietruszkowym i zestawem surówek
* Pieczone drobiowe szaszłyki w jogurtowej marynacie z piklowaną marchewką
* Kurczak słodko-kwaśny z surówką z białej kapusty
* Sałatka Caesar z grillowanym kurczakiem, boczkiem i wyśmienitym sosem
* Zapiekane filety z kurczaka w sosie paprykowym z ogórkami chili i smażonym ryżem
* Domowe tortilla wraps z pieczonym kurczakiem i sosem czosnkowo-chrzanowym
Dania z cielęciną:
* Gulasz z cielęciny z kurkami i szałwią
Dania z wołowiną:
* Rumsztyk wołowy z duszoną cebulą, zapiekanką ziemniaczaną i rzodkiewkami
Dania z dziczyzną:
* Gulasz z jelenia z rydzami, knedlem chlebowym i surówką z kiszonej kapusty
Dania rybne:
* Pieczony łosoś z zieloną soczewicą i salsą paprykową
* Pieczony dorsz z grzybami i kładzionymi kluseczkami
* Pieczony dorsz w sezamowej marynacie z fit frytkami i dipem czosnkowo-miętowym
* Pieczony dorsz w sosie porowym z czerwoną soczewicą
Dania wegetariańskie:
* Krokiety z kapustą i grzybami
* Pieczone cukinie i bakłażany wypełnione ciecierzycą w pomidorach
* Pieczone bezmięsne sajgonki w cieście filo z domowym sosem chili słodko-kwaśnym
Pierogi:
* Pierogi z kapustą i grzybami
* Pierogi z bobem, wędzonym boczkiem, pesto z liści młodej marchewki i domowym twarożkiem
* Pierogi z prawdziwkami, tłuczonymi ziemniakami i białą kiełbasą w sosie chrzanowym
* Pierogi z kaczką, wiejską kaszą jęczmienną, szpinakiem i porem w sosie żurawinowym
* Pierogi z borowikami ceglastoporymi, jajkami i zasmażaną kiszoną kapustą w sosie pietruszkowym
Makarony:
* Pappardelle w sosie śmietanowym z maślakami i jajem w koszulce
* Spaghetti z drobiowymi klopsikami i bobem w sosie carbonara
* Spaghetti z sosem (niebolognese) z mozarellą i pieczonym czosnkiem
* Penne w sosie szpinakowym z limonką i grillowanymi szparagami
Pizza:
* Domowa pizza z sezonowymi dodatkami
Ramen:
* Domowy ramen z pieczoną karkówką, boczniakami i marynowanym jajem